Pasta arrabiata med aubergine

Pasta arrabiata med aubergine

Kalori- och fettsnål pastarätt som passar perfekt t.ex. efter träningen. Packad med smak, kalcium och fibrer. Dessutom riktigt mättande och innehåller endast 500 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater, 400 gram
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • 1 aubergine, tärnad
  • 150 gram fullkorns- eller bönpasta
  • 1 näve färsk basilika, strimlad
  • 25 gram parmesanost, riven

Tillagning:

Hätta upp oljan i en stor teflonpanna, tillsätt löken, lägg på ett lock och stek ca 5 minuter. Ta av locket och fortsätt steka under omrörning tills löken är mjuk.
Tillsätt vitlök, chiliflakes, paprikapulver och aubergine. Stek någon minut och tillsätt sedan krossade tomater, 1 burk vatten, buljongtärning och låt puttra under lock ca 20 minuter.

Koka under tiden pastan, låt rinna av men spara drygt ½ dl av kokvattnet.
Tillsätt pastan och basilika i såsen och späd med kokvattnet om det behövs.
Servera i generösa skålar med riven parmesan och ett par basilikablad på toppen.

Pasta arrabiata med aubergine

Fler kalorisnåla recept hittar du HÄR