Mannagrynstårta

Mannagrynstårta

En jättegod och lättlagad dessert som räcker till många. Blir ca 8-10 bitar.
Fick den hos min dotter för ett tag sen och fastnade både för smaken och det faktum att man inte behöver någon ugn för att tillaga den.


Ingredienser:
  • 1,5 liter mjölk
  • 3 dl mannagryn
  • 1 msk vaniljsocker
    Topping:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-3 dl nötter
    Sirap:
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 3 droppar citronsaft
  • 1 tsk apelsinblommsvatten eller vaniljsocker
Tillagning:

Börja med sirapen. Koka upp ingredienserna under omrörning. Låt små puttra i ca 5 min på svag värme och låt kallna innan servering. Täck den så fort den svalnat och förvara i kyl eller rumstemperatur.

Fortsätt mad att göra kakan. Koka upp mannagryn, mjölk och vaniljsocker, i en kastrull, under omrörning. Låt småputtra 3-4 min. Rör om så det inte bränns vid i botten av kastrullen. Lägg sedan upp i en mellanstor form och låt kallna i kylen. Toppa eller spritsa med vispad grädde smaksatt med vanilj och strö sedan på grovhackade nötter, t.ex. pistage, mandel eller valnötter. Dela i portionsbitar och ringla sirap över varje bit precis innan servering.

Mannagrynstårta Mannagrynstårta

Fler goda desserter finns HÄR
Receptet är ursprungligen från Zeinas Kitchen