Detta är en riktigt god och lättlagad rätt som går ganska snabbt att tillaga. Håller man sig till receptet hamnar man strax under 600 kcal. Struntar man i dem är det gott att använda hela mozzarellan dvs. 125 gram och servera t.ex. kyckling eller kryddkorv till!
Ingredienser till 2 portioner;
•500 g gnocchi
•1 liten gul lök
•Färsk basilika
•1 burk körsbärstomater
•1/2 Mozzarella (ca60g) gärna med basilika
•Salt o peppar
•Chiliflakes, Chilipulver, Paprikapulver
Tillagning:
Koka gnocchi enl anvisning. Låt rinna av och lägg upp i en smord ugnsform. Hacka lök och strimla basilikan. Fräs lök, häll på tomaterna och i med basilika och kryddorna. Låt puttra ihop en stund, smaka av och ev krydda mer. Häll såsen över gnocchin och toppa med mozzarellan. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min på 225 grader tills osten smält och fått lite färg.
Ät en god sallad till!