Nyårsmeny med fisk som varmrätt

Vill man äta fisk eller skaldjur till varmrätt tycker jag det är trevligt att starta med en förrätt som är lite rustikare. Dessutom bör hela menyn vara ganska lättlagad och helst ska så mycket som möjligt gå att förbereda dagen eller ett par dagar innan. Menyn nedan är en sådan!
Vill du göra goda tilltugg, till välkomstdrinken, hittar du många sådana HÄR!

FÖRRÄTT:

Palstenackssoppa med kantareller

Förr åt man i princip alltid soppa till förrätt vid finare middagar. Jag tycker det är både gott och festligt. Soppan kan göras ett par dagar innan och bara värmas när det är dags för servering. Svampen kan också stekas några timmar i förväg och och värmas på innan man toppar soppen med den.

Palsternackssoppa med kantareller

VARMRÄTT:

Räk- och sparrisrisotto

Många drar sig för att bjuda på risotto när de har gäster. Mycket p.g.a.. att det ju tar sin lilla tid att tillaga, ca 20 minuter, och att man måste stå vid spisen och röra nästan hela den tiden. Men det går faktiskt att förbereda en risotto också. Jag brukar göra den halvfärdig en stund innan gästerna kommer, sen ta den från värmen, och låta stå till det är dags. Då är det bara att fortsätta där man var och sen bara strö på räkorna precis innan man serverar rätten. Supersmidigt.

Räk- och sparrisrisotto

DESSERT:

Gräddpudding med smak av citron

En dessert som går utmärkt att göra och portionera dagen innan den ska serveras. Flarnen kan bakas ett par dagar innan, sen är det bara att garnera precis innan servering.

Gräddpudding med smak av citron

Förslag på fler nyårsmenyer hittar du HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.