Riktig klassiker som kan fyllas med vilken ost man vill. Ibland fyller jag med mozzarella, ibland med riven hushållsost eller som här med gorgonzola och ett basilikablad.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram valfri färs (jag använde kycklingfärs)
- Gorgonzola
- Färsk basilika
- 1 ägg
- 1-2 msk majsmjöl (för glutenfritt)
- Salt och peppar
- En skvätt rött vin
- 1 msk god fond
- 3 dl grädde
- 2 msk kinesisk soja
- 1 msk dijonsenap
- Färsk timjan
Tillagning:
Blanda färsen med ägget och mjöl så att det hänger ihop. Forma biffar och fyll med basilikablad och en klick gorgonzola. Stek biffarna på båda sidor tills de får fin färg.
Tillsätt vin, fond, grädde, soja, senap och timjan. Låt puttra tills biffarna är klara och såsen tjocknat något.
Servera med förslagsvis krossad ugnspotatis och en god sallad.