Ostsnittar med parmesan och kapriskräm

Ostsnittar med parmesan och kapriskräm

Smakrika tilltugg på en botten av smördeg och ost.
Toppade med en kapriskräm och parmaskinka.


Ingredienser till ca 20 stycken:
  • 1 färdig smördeg
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 dl riven ost (välj en mild sort)
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl riven parmesan
  • ½ dl kapris
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 förpackning (ca 70 gram) skivad prosciutto
  • Balsamikokräm
  • Något kryddgrönt (jag använde gräslök)

Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader.
Rulla ut smördegen på en bakplåt, pensla den med ägget och fördela den rivna milda osten över.
Tillaga mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills degen är klar och osten fått fin färg. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Klipp sen ut logom stora munsbitar av degen.
Blanda ihop crème fraiche, riven parmesan, kapris och svartpeppar.
Klicka ut röran på ostsnittarna och toppa sen med en halv skiva prusciutto och avsluta med en klick balsamicokräm och något kryddgrönt.

Ostsnittar med parmesan och kapriskräm

Fler goda tilltugg hittar du HÄR