Bresaolakorgar med ädelostkräm

Bresaolakorgar med ädelostkräm

Krispiga lättlagade korgar av bresaola som fylls med t.ex. ostkräm, passar perfekt som mingel- eller drinktilltugg. Korgarna går bra att tillaga i förväg och sen är det bara att fylla med det man vill precis innan servering.


Ingredienser till 8 stycken:
  • 8 skivor bresaola
  • 100 gram ädelost
  • 1 dl crème fraiche
  • 30 gram valnötter, hackade
  • salt, svartpeppar
  • Färsk persilja, till garnering

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader varmluft.
Sätt bresaolaskivor i en muffinsplåt och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter tills breasolan torkar och har formen av en skål. Låt svalna.Blanda ädelost, crème fraiche och valnötter. Smaka av med salt och peppar.
Fyll korgarna med ostkrämen och garnera med färsk persilja.

Bresaolakorgar med ädelostkräm

Fler tilltugg finns HÄR