Asiatisk lövbiffsgryta

Asiatisk lövbiffsgryta

Lättlagad asiatisk gryta med strimlad lövbiff. Enkel att variera med de grönsaker du själv gillar.
Personligen använder jag mycket grönsaker i när jag tillagar denna rätt, men du kan absolut minska ner något och även få rätten att räcka till 4 personer.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 500 gram lövbiff, strimlad
  • 1 grön paprika, urkärnad och grovt skivad
  • 1 gul lök, i tunna klyftor
  • ½ purjolök, skivad
  • 1-2 tsk röd currypasta
  • 1 liten burk vattenkastanjer
  • 1 burk (400 ml) kokosmjölk
  • 1 burk (400 gram) wokgrönsaker
  • salt, peppar
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • (1 citrongräs)
  • (2 limeblad)
  • (chiliflakes, röd chilifrukt)

Tillagning:

Hetta upp olja i en stor gryta. Stek köttet i omgångar och lägg åt sidan efter hand.
Hetta sen upp sesamolja och frös grönsakerna. Tillsätt currypasta efter smak och blanda runt ordentligt. Häll på kokosmjölk och lägg i citrongräs (lätt krossad) och eller limeblad om du använder det. Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna mjuknat något med fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg även i köttet och smaka av med fisksås, salt och peppar. Puttra ett par minuter ytterligare.
Vill du ha mer hetta i rätten kan du krydda med lite chiliflakes eller strimla i lite färsk chili.
Servera med ris eller nudlar.

Asiatisk lövbiffsgryta

Recept på fler asiatiska rätter finns HÄR