Lättlagad asiatisk gryta med strimlad lövbiff. Enkel att variera med de grönsaker du själv gillar.
Personligen använder jag mycket grönsaker i när jag tillagar denna rätt, men du kan absolut minska ner något och även få rätten att räcka till 4 personer.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk rapsolja
- 1 msk sesamolja
- 500 gram lövbiff, strimlad
- 1 grön paprika, urkärnad och grovt skivad
- 1 gul lök, i tunna klyftor
- ½ purjolök, skivad
- 1-2 tsk röd currypasta
- 1 liten burk vattenkastanjer
- 1 burk (400 ml) kokosmjölk
- 1 burk (400 gram) wokgrönsaker
- salt, peppar
- 1 msk asiatisk fisksås
- (1 citrongräs)
- (2 limeblad)
- (chiliflakes, röd chilifrukt)
Tillagning:
Hetta upp olja i en stor gryta. Stek köttet i omgångar och lägg åt sidan efter hand.
Hetta sen upp sesamolja och frös grönsakerna. Tillsätt currypasta efter smak och blanda runt ordentligt. Häll på kokosmjölk och lägg i citrongräs (lätt krossad) och eller limeblad om du använder det. Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna mjuknat något med fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg även i köttet och smaka av med fisksås, salt och peppar. Puttra ett par minuter ytterligare.
Vill du ha mer hetta i rätten kan du krydda med lite chiliflakes eller strimla i lite färsk chili.
Servera med ris eller nudlar.