Lättlagad och kalorisnål lunchrätt som är lika god som den är näringsrik, med kallrökt lax, krispig gurka, rädisor och en örtig, krämig dressing.
Innehåller endast 260 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 msk lätt crème fraiche
- ½ – 1 tsk dijonsenap
- 2 msk citronsaft
- liten knippe dill, finhackad
- 1 dl quinoa
- ½ gurka, halverad och skivad
- 4 rädisor, skivade
- 100 g rökt lax, skivad
Tillagning:
Gör först dressingen. Blanda crème fraiche och citronsaft i en skål, tillsätt sedan det mesta av dillen, men spara ungefär en fjärdedel till garnering. Smaka av dressingen med salt och peppar.
Koka quinoa enligt instruktion på paketet och låt den sen svalna något.
Blanda gurka och rädisor i en skål och rör ner quinoa samt hälften av dressingen. Toppa med laxen och resten av dillen. Servera resten av dressingen vid sidan om.