Vegetarisk kalorisnål rätt med marockanska smaker. Fullpackad med nyttigheter och smak. Innehåller endast 245 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 rödlök, skivad
- 1 tsk olivolja
- ½ tsk mald kanel
- 1 tsk malen spiskummin
- 300 gram champinjoner, skurna i fjärdedelar
- 1 burk krossade tomater
- 1 burk kikärter, sköljda och avrunna
- 1 tsk flytande honung
- salt, peppar
- 175 g couscous
- 50 gram torkade aprikoser, tärnade
- 1 näve persilja, grovt hackad
Tillagning:
Fräs löken i oljan några minuter tills den mjuknar. Tillsätt kanel och spiskummin under omrörning. Tillsätt sedan svampen och stek ytterligare ett par minuter.
Rör ner tomater, kikärter och honung och låt sjuda i 7-8 minuter.
Blanda under tiden couscousen med de torkade aprikoserna och lite salt i en skål. Häll över 2 1/2 dl kokande vatten, rör om ordentligt och täck sedan med ett lock eller plastfolie. Låt stå ca 7 minuter tills den mjuknat.
Fluffa sen upp couscousen med en gaffel, blanda ner persiljan och toppa med svampblandningen. Servera gärna kokta gröna bönor till.