Dumplingssoppa

Dumplingssoppa

Med färdigköpta dumplings blir denna soppa riktigt enkel- och snabblagad.

Använd de grönsaker du gillar och har hemma. Vill du ha soppan vegetarisk väljer du grönsaksfyllda dumplings och grönsaksbuljong, annars är det gott med köttfyllda och hönsbuljong.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 msk olja
  • 10-12 djupfrysta dumplings
  • 1 morot, skivad
  • ¼ zucchini, skivad
  • ¼ purjolök, skivad
  • ½ röd chilifrukt, urkärnad och skivad
  • 1 tumstor bit ingefära, riven
  • 1 liter buljong (egen) eller från tärning)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 näve kryddgrönt (t.ex. koriander eller smörgåskrasse)

Tillagning:

Hetta upp olja i en kastrull och stek morot, zucchini, purjolök och chili.
Häll på buljong och koka upp. Tillsätt dumplings, riven ingefära, fisksås, soja och chiliflakes.
Låt sjuda tills dumplingsen är klara och smaka av soppan med mer kryddor om det behövs.
Garnera med något kryddgrönt och servera soppan rykande het.

Dumplingssoppa

Andra asieninspirerade soppor hittar du HÄR