Vårens primörer tillagade i ugn serverade med smulad getost.
Vegetariskt, riktigt gott och nyttigt. Dessutom enkel att variera med de grönsaker man gillar bäst.
Ingredienser till 2 portioner:
- 300 gram späda morötter (gärna blandade färger), halverade
- 200 gram späda ploka- gul- eller rödbeta, i kvartar
- 1 msk grön pest (jag använde ramslökspesto)
- 100 gram späda huvuden radicchio, i kvartar
- 100 gram späd ramslök
- 100 gram getost, utan kanter
- 1 liten knippe gräslök, skivad
- flingsalt, grovmalen svartpeppar
- Raps- eller olivolja
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg morötter och betor i en stor ugnsform. Häll på olja och krydda med flingsalt ocg grovmalen svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Hetta upp en stekpanna med ca 1 tsk olja. Stek radicchio hastigt på hög värme tills den får lite färg runt om.
Blanda morötter och betor med pesto, ramslök, lägg på radicchio och smula över getost.
Strö gräslök över rätten och servera direkt ihop med ett gott bröd.’