Detta måste vara den mest snabblagade och smidigaste pastarätten ever! Inte bara vegetarisk utan helt vegansk dessutom. Jag gör denna ofta när jag äter ensam, så receptet nedan är för 1 person men är ju lätt att räkna om beroende på hur många man blir. Minimalt med disk blir det också eftersom man tillagar allt i samma kastrull!
Ingredienser till 1 portion:
- 100 gram spaghetti
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- ½ tsk chiliflakes
- ½ dl hackad persilja
- Salt, peppar
- Olivolja
- 1 näve ruccola
- Parmesanost
Tillagning:
Koka pastan efter anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Häll olivolja i samma kastrull som du kokade pastan i. Fräs vitlöken ett par minuter på medelvärme utan att den tar färg. Tillsätt chiliflakes och pastan. Blanda runt ordentligt. Smaka av med salt och peppar och blanda i persilja och ruccola precis innan servering.
Riv rejält med parmesan över och häll på en skvätt olivolja och hugg in!
Fler snabba vardagsrätter hittar du HÄR!
Andra vegetariska recept finns HÄR!