Pilgrimsmusslor med sötstark avokadokräm

GOTT NYTT ÅR!

Pilgrimsmusslor med sötstark avokadokräm


Snabb- och lättlagade tilltugg som ändå känns lite lyxiga. Avokadokrämen kan blandas ihop och förvaras i kylen i förväg. Pilgrimsmusslorna blir däremot godast om de är nystekta även om de inte behöver vara jättevarma när man serverar dem.

Ingredienser till 12 stycken:
  • 6 medelstora pilgrims- eller kammusslor
  • Smör
  • 4 tunnbrödschips, finns olika sorter att köpa
  • ½ avokado
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk flytande honung
  • Citron
  • Salt, peppar
  • Vattenkrasse

Tillagning:

Dela varje tunnbrödschips i 3 bitar. Mosa avokadon och blanda med senap och honung. Smaka av med en skvätt citron, salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Salta, peppra och stek musslorna ca 40 sekunder på varje sida. Låt dem svalna lite på en skärbräda och dela dem sen på mitten.

Lägg en klick avokadoröra på varje tunnbrödschips, lägg på en halv mussla och garnera med vattenkrasse. Klart att servera.

Pilgrimsmusslor med sötstark avokadokräm

Vintips: Benoit Beaufort Prestige 2008

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.