Pizza Bianca med grön sparris

Det pågår en hamnfestival i närheten av där jag bor. Förutom alla matstånd och food trucks som finns där pågår det också en del andra aktiviteter. Min absoluta favorit är att åka RIB-båt! Killarna från Waterfun ser på ett kul och säkert sätt till att man får sig en rejäl adrenalinkick ute till havs.

Festivalen håller på hela helgen, så det blir nog ett par turer till med dom, men ikväll tar jag det lugnt med lite gott bubbel och några riktigt smarriga tilltugg!


Vegetariskt, supergott och dessutom lätt att tillaga om man köper färdig pizzabotten. Passar lika bra som ett tilltugg eller som en liten lunchrätt.

Av  sparrisen som blir över brukar jag göra en liten sallad, som ett tillbehör, och blanda i vad jag tycker är gott och har hemma.  Skivad sparris, ärtskott, sultanrussin, solrosfrön, lite olivolja, salt och peppar är gott ihop.

Ingredienser till 2-4 portioner:
  • 1 pizzabotten, förgräddad (jag brukar använda Fontanas)
  • 1 burk crème fraiche, gärna fransk (finns i Ica Selection sortiment)
  • 100 gram Västerbottenost, riven
  • 1 knippa grön sparris
  • 10 svarta oliver, urkärnade och skurna i skivor
  • Färsk basilika
  • Svartpeppar, grovmalen
Tillagning:

Värm ugnen med en bakplåt till 250 grader.
Bred hälften av crème fraichen på pizzabottnen och fördela osten jämt ovanpå. Hyvla 2-3 sparrisar tunt på längden och lägg på även dessa samt oliverna och några basilikablad. Ta ut bakplåten och lägg på ett bakplåtspapper och tillaga pizzan ca 5 minuter tills osten smält och pizzan är färdig.

Ta ut och låt svalna något. Toppa med fler basilikablad och servera.

Pizza Bianca med grön sparris

Klicka HÄR så hittar du recept på supergod Löjromspizza – lika god och lättlagad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.