Rabarberkompott med jordgubbar

Rabarberkompott med jordgubbar

En god och lättlagad rabarberkompott som är god till filmjölk, yoghurt eller en klick kvarg.
Passar även utmärk som topping på tex. en pavlova.


Ingredienser till 6-8 portioner:
  • 300 gram rabarber (gärna späda stjälkar)
  • 2 msk strösocker
  • 500 gram jordgubbar

Tillagning:

Skär rabarbern i bitar (ca 2 cm), lägg dem i en kastrull med sockret och låt smälta ihop på svag värme. Låt puttra tills rabarbern mjuknat något men fortfarande håller formen. Låt sen svalna.
Skär jordgubbarna i halvor eller kvartar och blanda med rabarbern. Klart!

Rabarberkompott med jordgubbar
Kompott med vaniljkvarg
Rabarberkompott med jordgubbar
Som topping på en minipavlova
Fler goda recept med rabarber hittar du HÄR