Lättlagad vegetarisk pastarätt med pesto, mozzarella och broccoli. Fräscht, gott och snabblagad vardagsmat.
Ingredienser till 2 portioner:
- 200 gram spaghetti
- 1 msk olivolja
- 1 litet huvud broccoli, i buketter
- 2 msk pesto
- ½ dl svarta oliver, halverade
- 1 mozzarella á 125 gram
- nymalen svartpeppar
- färsk basilika, till garnering
Tillagning:
Koka pastan enligt instruktion på förpackningen. Koka broccoli i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet, men spara lite av pastavattnet.
Hetta upp oljan i en vid panna och lägg i pastan. Tillsätt pesto och lite av pastavattnet. Låt puttra ihop på medelvärme under omrörning. Tillsätt sen även broccoli, oliver och riv i stora bitar av mozzarellan. Värm under omrörning tills mozzarellan börjar smälta och allt är genomvarmt.
Strö på nymalen svartpeppar och garnera med färsk basilika vid servering.