Enkel pestopasta

Enkel pestopasta

Lättlagad vegetarisk pastarätt med pesto, mozzarella och broccoli. Fräscht, gott och snabblagad vardagsmat.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 200 gram spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 1 litet huvud broccoli, i buketter
  • 2 msk pesto
  • ½ dl svarta oliver, halverade
  • 1 mozzarella á 125 gram
  • nymalen svartpeppar
  • färsk basilika, till garnering

Tillagning:

Koka pastan enligt instruktion på förpackningen. Koka broccoli i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet, men spara lite av pastavattnet.
Hetta upp oljan i en vid panna och lägg i pastan. Tillsätt pesto och lite av pastavattnet. Låt puttra ihop på medelvärme under omrörning. Tillsätt sen även broccoli, oliver och riv i stora bitar av mozzarellan. Värm under omrörning tills mozzarellan börjar smälta och allt är genomvarmt.
Strö på nymalen svartpeppar och garnera med färsk basilika vid servering.

Enkel pestopasta

Fler enkla vardagsrecept hittar du HÄR