Grillad tonfisk med ponzu och koriandernudlar – kalorisnål

Grillad tonfisk med ponzu och koriandernudlar – kalorisnål

Grillad tonfisk med ponzudressing och korianderrisnudlar är kalorisnålt, fettsnålt och klart på bara 20 minuter, vilket gör det till en enkel mitt i veckan måltid för en person. Är ni fler är det bara att dubbla eller tripplar receptet.
Innehåller endast 400 kcal/portion.


Ingredienser till 1 portion:
  • ½ lime, saften
  • 1 tsk mirin
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tonfiskbiff, ca 100 gram
  • 1 ½ tsk sesamfrön
  • 50 gram risnudlar
  • 1 liten röd chili, urkärnad och tärnad
  • ¼ gurka, urkärnad och skivad
  • 1 liten näve koriander, hackad
  • 1 msk ponzu (japansk soja med citrus)

Tillagning:

Pensla tonfisken med 1 tsk sesamolja, krydda med salt, peppar och strö på sesamfrö
Låt stå i rumstemperatur medan du tillagar nudlarna. Koka nudlarna enligt instruktion på paketet. Häll av vattnet, spola under kallt vatten och låt rinna av. Blanda ½ tsk sesamolja, risvinäger, chili och limejuice. Tillsätt de avrunna nudlarna och gurkan. Hetta upp en grillpanna och stek tonfisken i 15-30 sekunder på varje sida, eller längre om du vill. Låt vila medan du blandar koriandern med nudlarna. Servera tonfisken med salladen och ringla ponzu över.

Grillad tonfisk med ponzu och koriandernudlar – kalorisnål

Fler kalorisnåla recept finns HÄR