Grillad tonfisk med ponzudressing och korianderrisnudlar är kalorisnålt, fettsnålt och klart på bara 20 minuter, vilket gör det till en enkel mitt i veckan måltid för en person. Är ni fler är det bara att dubbla eller tripplar receptet.
Innehåller endast 400 kcal/portion.
Ingredienser till 1 portion:
- ½ lime, saften
- 1 tsk mirin
- 1 tsk sesamolja
- 1 tonfiskbiff, ca 100 gram
- 1 ½ tsk sesamfrön
- 50 gram risnudlar
- 1 liten röd chili, urkärnad och tärnad
- ¼ gurka, urkärnad och skivad
- 1 liten näve koriander, hackad
- 1 msk ponzu (japansk soja med citrus)
Tillagning:
Pensla tonfisken med 1 tsk sesamolja, krydda med salt, peppar och strö på sesamfrö
Låt stå i rumstemperatur medan du tillagar nudlarna. Koka nudlarna enligt instruktion på paketet. Häll av vattnet, spola under kallt vatten och låt rinna av. Blanda ½ tsk sesamolja, risvinäger, chili och limejuice. Tillsätt de avrunna nudlarna och gurkan. Hetta upp en grillpanna och stek tonfisken i 15-30 sekunder på varje sida, eller längre om du vill. Låt vila medan du blandar koriandern med nudlarna. Servera tonfisken med salladen och ringla ponzu över.