Allt i samma panna är smidigt och sparar både tid och disk.
Här en kalorisnål fiskrätt med rökt paprika och tomater.
Innehåller endast 260 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 msk olivolja
- ½ fänkål, ansad och skivad
- 1 liten gul lök, finhackad
- 2, 5 dl grönsaksbuljong
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 200 gram cocktailtomater
- ½ burk krossade tomater (200 gram)
- 1 tsk sherry- eller vitvinsvinäger
- 1 nypa strösocker
- salt, peppar
- 2 torskfiléer
- 1 liten knippe bladpersilja, hackad
Tillagning:
Hetta upp oljan i en panna med ganska höga kanter och stek fänkål och lök någon minut.
Häll på buljong och låt koka ihop ca 5 minuter tills grönsakerna mjuknat.
Tillsätt krossade tomater, cocktailtomater, vinäger, rökt paprikapulver och nypa socker.
Låt koka ihop ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar, och lägg sen i fisken. Lägg på ett lock och låt sjuda ca 5 minuter tills fisken är färdig och precis börjar skiva sig. Strö på hackad persilja före servering. Ät tillsammans med några brödskivor eller kokt ris.