Ratatouille

Detta är den ultimata grönsaksröran tycker jag!  Perfekt som bas eller tillbehör till/i många rätter. Varje höst brukar jag göra en rejäl laddning och sen frysa in. God som ensamrätt med ett gott bröd, lite oliver och en bra fransos i glasen, eller som bas i en gryträtt.

Ingredienser till en rejäl laddning:
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 rödlök, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 zucchini, tärnade
  • 10 st mini aubergine eller 2 stycken stora, tärnade
  • 3 paprikor valfri färg, tärnade
  • 6 spetspaprika, tärnade
  • 15 cocktailtomater, i bitar
  • 3 msk tomatpuré
  • 3-4 lagerblad
  • 3-4 msk” Herb de Provence” kryddblandning eller blandade färska örter
  • 2 burkar krossade tomater
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning:

Fräs tärnad lök, paprika, zucchini, vitlök, aubergine med tomatpuré i olivolja. Tillsätt tomater, lagerblad, Herb de Provencekrydda och de krossade tomaterna. Låt puttra 20-30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Klart!