Detta är den ultimata grönsaksröran tycker jag! Perfekt som bas eller tillbehör till/i många rätter. Varje höst brukar jag göra en rejäl laddning och sen frysa in. God som ensamrätt med ett gott bröd, lite oliver och en bra fransos i glasen, eller som bas i en gryträtt.
Ingredienser till en rejäl laddning:
- 2 gula lökar, hackade
- 3 rödlök, hackade
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 2 zucchini, tärnade
- 10 st mini aubergine eller 2 stycken stora, tärnade
- 3 paprikor valfri färg, tärnade
- 6 spetspaprika, tärnade
- 15 cocktailtomater, i bitar
- 3 msk tomatpuré
- 3-4 lagerblad
- 3-4 msk” Herb de Provence” kryddblandning eller blandade färska örter
- 2 burkar krossade tomater
- Olivolja
- Salt och peppar
Tillagning:
Fräs tärnad lök, paprika, zucchini, vitlök, aubergine med tomatpuré i olivolja. Tillsätt tomater, lagerblad, Herb de Provencekrydda och de krossade tomaterna. Låt puttra 20-30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Klart!