Champinjonsoppa med laxtoast

Denna kalorisnåla soppa innehåller endast 450 kcal/portion.

 

Ingredienser till 2 portioner:

 

  • 250 gram skogschampinjoner
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 4 dl vatten
  • 1 1/2 msk kycklingfond
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 100 gram varmrökt lax
  • 2 msk matyoghurt 8%
  • 1 msk rödlök, finhackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 tsk fänkålsfrön, rostade
  • 2 skivor rostbröd a 40 gram
Tillagning:

Hacka lök och alla champinjoner utom två. Fräs i smör tills all vätska ångat bort.  Tillsätt timjan, vatten, fond och grädde. Sjud ca 15 minuter under lock. Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar.

Dela laxen i små bitar och blanda med yoghurt, rödlök och 1 msk av persiljan. Höll upp soppan i två skålar. Skiva de två champinjonerna du sparade och lägg den, fänkålsfrön och den resterande persiljan i soppan. Rosta bröden, dela dem och lägg på laxröran. Klart