Galet goda tilltugg eller tillbehör som dessutom är väldigt enkla att göra. Mandelpotatis bidrar med en lite söt och nötig smak som passar perfekt ihop med en liten hetare dippsås.
Du kan så klart använda vilken sorts potatis som helst.
Ingredienser till 9 st:
- 1 dl riven ost, valfri sort
- 9 kokta mandelpotatis
- 1 msk olivolja
- Örtsalt, nymalen svartpeppar
- 1 liten knippe persilja, finhackad
Dippsås:
- 1 dl gräddfil
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk chilisås
- Salt
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Lägg ut små högar av osten på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg en potatis ovanpå varje osthög och platta till den med hjälp av en mugg eller liknande. Droppa på olivolja och krydda med örtsalt och svartpeppar.
Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter tills de är riktigt krispiga och fått fin färg.
Blanda under tiden ihop ingredienserna till dippsåsen.
Strö finhackad persilja på potatisen och servera som tillbehör eller som snacks ihop med dippsåsen.