Mexikansk inspirerad kalorisnål rätt som kan serveras antingen på klassiskt vis eller små trekanter som fingerfood.
Snabblagad, hälsosamma och fullspäckade med smak. Innehåller strax under 500 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 liten rödlök, halverad och tunt skivad
- 1 lime, ½ pressad, ½ i klyftor½ msk rapsolja
- (1 stor vitlöksklyfta, riven)
- 2 tsk rökt paprika
- 1 tsk spiskummin
- 1 burk svarta bönor (400 gram)
- 1 tomat, hackad
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk grönsaksfond
- 2 stora tortillas
- 1 avokado, urkärnad och skivad1 liten knippe koriander
Tillagning:
Blanda hälften av löken med juicen från halva limen i en i en skål och ställ åt sidan.
Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme och stek resten av löken i några minuter tills den mjuknar. Tillsätt vitlök (om du använder det) och kryddorna, rör om i någon minut och tillsätt sen bönor tillsammans med vätskan från burken. Tillsätt även de hackade tomaterna, tomatpurén och grönsaksfond. Låt puttra på svag värme ca 8 minuter, eller tills bönorna har mjuknat och vätskan kokat in. Ställ åt sidan.
Hetta upp en annan stekpanna. Lägg en tortilla i pannan. Fördela bönblandningen ovanpå och låt steka på låg värme ca 2 minuter tills tortillan är knaprig och gyllene.
Blanda ner avokado och det mesta av koriandern i lökröran, och lägg detta över bönblandningen.
Lägg den andra tortillan ovanpå och vänd försiktigt över och stek ytterligare 2 minuter tills den sidan också blir knaprig. Lägg upp på en tallrik och skär i trekanter.
För att servera som wrap:
Lägg en tortilla i pannan, lägg i hälften av fyllningarna och vik över. Gör likadant med nästa tortilla. Vänd efter ett par minuter och servera med limeklyftor och lite extra koriander.