Ugnsrostad parmesanpotatis

Ugnsrostad parmesanpotatis

Smakrika krispiga småpotatis smaksatta med parmesanost och persilja. Passar utmärkt till både kött- och kycklingrätter.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 burk majskorn eller korn från 2 kokta majskolvar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl persilja, hackad
  • Salt, peppar
  • ½ dl Parmesanost riven

Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader.Lägg potatis och majskorn i en ugnsfast form. Häll på olivolja och salt, peppar och persilja. Blanda runt ordentligt. Strö på riven parmesanost och tillaga mitt i ugnen ca 20-30 min, tills potatisen fått fin färg och är mjuk i mitten.

Ugnsrostad parmesanpotatis

Fler goda potatisrätter finns HÄR