Det är inte så ofta jag använder genvägar i köket. Speciellt inte hel- eller halvfabrikat eftersom jag tycker att det finns alldeles för mycket av både salt, socker och e-ämnen i dem. Men jag ser till att alltid ha lite olika frysta grönsaker hemma och de innehåller ju sällan något onödigt. Dessutom sparar jag alltid på köttrester, som jag tärnar ner och fryser in, så det är lätt att ta fram och tillsätta i maten när tiden är knapp. Funkar utmärkt i en Pytt i Panna eller i receptet här nere.
När tiden inte riktigt räcker till men man ändå vill ha något som mättar, då passar denna snabblagade wokrätt perfekt. Passa på och gör den om du har överblivet ris i kylen, annars kokar man ju ganska snabbt upp ett par portioner. Har du dessutom lite färdiglagat kött i frysen så låt det steka med, annars är den god som en vegetarisk rätt också!
Ingredienser till 2 portioner:
- ½ påse wokgrönskaer
- (200 gram fryst kött i bitar)
- 2 portioner kokt ris
- Olja
- 1 msk ingefära, riven
- 1 msk curry
- ½ msk gurkmeja
- Salt, peppar
- 2 salladslök, skivad
- 1 msk sesamfrö, (ev. torrostade för att få fram mer smak)
- Sweet chilisås eller Sambal Oelek, till servering
Tillagning:
Stek wokgrönsaker och fryst kött i olja i en wokgryta eller stekpanna. Krydda med salt, peppar, curry och gurkmeja. Tillsätt även ingefära och ris. Låt steka under omrörning tills grönsakerna (och köttet) är färdiglagade och genomvarmt.
Toppa med salladslök o sesamfrön. Servera med t.ex. Sweet chilisås eller Sambal Oelek. Snabbt och supersmarrigt!
HÄR hittar du fler snabb- och lättlagade vardagsrätter!