Falska sjögräschips

Ibland när jag lagar vissa asiatiska rätter tycker jag det är gott att toppa rätten med sjögräschips. Tillför god smak och krispighet!

Brukar finnas att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker, är gjort på alger, smakar riktigt bra och innehåller dessutom inte en massa olika onödiga tillsatser. (Inte den jag brukar köpa i alla fall…) Så en dag tänkte jag att jag skulle testa att tillaga något liknande själv men hade inga alger hemma. Däremot hade jag grönkål och det visade sig vara ett alldeles utmärkt och billigt substitut.  Har man ingen fritös går det bra att fritera i en stor kastrull också.

Ingredienser:
  • 1 grönkålshuvud eller en stor påse grönkål
  • Rapsolja
  • Örtsalt
  • Sesamfrön
Tillagning:

Tvätta och torka kålen. Använder man hel grönkål så börja med att skära bort den grova mittenbiten på varje blad. Dela sen kålen i mindre bitar. Hetta upp oljan, antingen i fritös eller kastrull, till 180-200 grader. Lägg i grönkålen och fritera den i omgångar tills den är spröd, men utan att ta för mycket färg. Låt den sen rinna av på hushållspapper.

Strö på sesamfrön och krydda med örtsaltet. Det som blir över håller sig lätt fräscht i en vecka. Gott att strö på sallader t.ex.

Falska sjögräschips