Fantastiskt goda tilltugg eller tapasrätt – kryddsotade laxkuber. Passar perfekt till helgens bubbel.
Ingredienser till 8 småportioner:
- 400 g laxfilé, skinnfri
- 1 msk korianderfrö
- 1 msk rosépepparkorn
- 0,5 msk salt
- 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
- 1 msk råsocker
- 1 msk smör
- 1 dl äppelmos
- 1-2 msk riven pepparrot
- färsk koriander
Tillagning:
Skär laxen i kuber ca 2×2 cm. Stöt korianderfrön och rosépepparkorn i en mortel. Häll över i en plastpåse och blanda i råsocker, salt och svartpeppar. Lägg i laxkuberna och gnugga in kryddorna så de fördelas jämt på laxen. Lägg i kylen någon timme.
Blanda äppelmos med riven pepparrot till önskad styrka. Det ska vara lite ”riv” i den. Torka sen av laxkuberna lätt och smält smör i en stekpanna på medelvärme. Lägg i laxkuberna och stek någon minut per sida. Låt laxen svalna lite och servera med äpple/pepparrotsdippen. Garnera gärna med färsk koriander.