Jordgubbsgazpacho

En god och somrig dessert som är busenkel att tillaga. Går dessutom bra att göra dagen innan om man vill.

 

Ingredienser till 4 portioner:

 

  • 500 g frysta jordgubbar
  • 2 dl vatten (kan behövas mer*)
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • Ev. lime
  • Vaniljglass
  • Röda bär
Tillagning:

 

Koka jordgubbar, vatten, socker och vaniljstång (urskrapad) på svag värme ca 10 min. Ta ur vaniljstången och kör resten med mixerstav till en slät soppa. Smaka av och justera smaken med antingen mer socker eller lite lime. Sila i en finmaskig sil och förvara sen kallt tills den ska ätas. Lägg upp i djupa tallrikar och servera med vaniljglass och röda bär.

Mina frysta jordgubbar innehöll ganska mycket vätska vilket inte alla sorter gör så späd soppan med mer vatten om den blir för tjock.