En gammal goding som fått hänga med länge.
Gillar blandningen av vanilj och chokladsmak, dessutom är den ju fin att se på då den blir marmorerad när man blandar ihop den bruna smeten med den vita.
Ingredienser:
- 100 gram smör
- 1 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 2 msk kakao
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker, mjölet blandat med bakpulvret och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
Häll ⅓ av smeten i en annan bunke och rör ner kakao.
Häll hälften av den vita smeten i sockerkaksformen. Häll på kakaosmeten och avsluta med resten av den vita smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Stjälp upp och låt svalna.