Små goda munsbitar med paté eller mousse, bröd, gelé och picklad rädisa. Passar perfekt ihop med ett glas Vendange Tardive eller något bubbel. Jag föredrar att rosta brödet till dessa tilltugg eftersom mousse och lever är ganska fett. Men det fungerar så klart även med bröd stekt i smör.
Ingredienser till 8-10 stycken:
- 2 skivor mousse eller lever, skuren i fyrkanter ca 1×1 cm
- 2 skivor valfri halvsöt gelé, jag använde paradisäppelgelé, skuren i fyrkanter ca 1×1 cm
- 2 skivor nyrostat bröd
- Flingsalt, nymalen svartpeppar
- persilja
- 4 rädisor, picklade enligt nedan
Tillagning:
Picklad rädisa: Koka upp 2 msk ättika, 4 msk socker samt 6 msk vatten. Låt svalna och sky. Skär rädisorna i tunna skivor och lägg i lagen. Låt stå och dra, gärna över natten, annars i alla fall en halvtimme. Låt sen rinna av.
Skär av kanterna på brödet och dela sen i bitar något större än moussen eller levern.
Montera tilltuggen genom att bottna med bröd, lägg på gelé, mousse/lever och garnera med persilja och rädisa. Klart att servera.