Poké, poké bowl eller bara bowl. Kärt barn har många namn. Härstammar från Hawaii och syftar till att man lägger maten i lager i en skål.
Jag brukar ta det jag har hemma och tycker om. Gärna rester. Blir en perfekt liten lunch när det ska gå fort!
Här en variant med ris och räkor. Srirachamajonnäs är riktigt gott till, även en skvätt soja och en rå äggula passar bra i tycker jag.
Ingredienser till 1 bowl:
- 2 dl kokt ris
- 1 näve skalade räkor
- 1 näve spenatblad
- 1 vår- eller salladslök, skivad
- ½ avokado, skivad
- 1 liten knippa färsk koriander
- Scriracha majonnäs
- (1 rå äggula)
Tillagning:
Lägg riset i en skål. Värm upp det i mikron. Lägg sen högar av resten ovanpå riset och toppa med majonnäsen och ev. soja och rå äggula. Smaklig spis!