Sallad med sparris och rabarber

Sparris och rabarber gifter sig ihop. Här ihop med lite sallad, len getostkräm och en dressing på honung och vit balsamvinäger. Supergott och fräsch antingen som en liten förrätt eller en lättare lunch ihop med något gott bröd.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 10 gröna a sparrisar
  • 4 stjälkar rabarber, gärna späda
  • flingsalt, svartpeppar
  • getost utan kanter (bredbar sort)
  • en skvätt mjölk eller grädde
  • salladsblad (jag använde ruccola)
  • ärtskott
  • flytande honung
  • vit balsamvinäger

Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader. Skär rabarbern i bitar, ca 3-4 cm. Lägg i en ugnsfast form och häll på lite flytande honung och ta ett par tag med svartpepparkvarnen. Tillaga mitt i ugnen ca 5-10 minuter tills rabarbern mjuknar men fortfarande håller ihop.
Blanda 4 msk getost med en skvätt mjölk eller grädde så den får en krämig konsistens.
Dela sparrisen på längden och rosta i stekpanna några minuter, strö på flingsalt och lite svartpeppar.


Blanda lite av spadet som blir över från rabarbern med vit balsamvinäger och smaka ev. av med lite mer honung.
Lägg lite sallad i botten på två tallrikar. Lägg på sparris och rabarber. Klicka på getostkräm och garnera med ärtskott. Skeda över dressingen och servera direkt!

Sallad med sparris och rabarber

Mer gott med rabarber finns HÄR!