Superenkelt, gott och fint litet tilltugg till fredagsbubblet! Innehåller bara gravlax, sås som du kan göra själv eller köpa färdig och rågsnacks som du kan läsa mer om HÄR – antingen hur du lätt gör dem själv eller var du kan köpa dem.
Ingredienser till ca 4 portioner;
- 4 skivor gravad lax
- 16 st rågsnacks
- 3-4 rädisor, tunt skivade
- Ätliga blommor eller dill till garnering
- Gravlaxsås, köpt eller enligt nedan:
- 3 msk senap
- 1 msk socker
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk vinäger eller pressad citron
- 1 dl hackad dill
- 1 dl olja
Tillagning:
Blanda senap, socker, salt, vitpeppar, vinäger och dill i en skål.
Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under omrörning, gärna med elvisp, till en tjock krämig sås.
Montering:
Lägg ut gravlaxskivorna på plant underlag. Bred sås på ena sidan och rulla ihop. Skär sen varje laxbit i 3-4 skivor och placera på rågbrödssnacksen. Garnera med ätliga blommor och /eller dill.
Vintips: Loxarel A Pèl