Tilltugg på rågsnacks med gravlax

Tilltugg på rågsnacks med gravlax

Superenkelt, gott och fint litet tilltugg till fredagsbubblet! Innehåller bara gravlax, sås som du kan göra själv eller köpa färdig och rågsnacks som du kan läsa mer om HÄR – antingen hur du lätt gör dem själv eller var du kan köpa dem.


Ingredienser till ca 4 portioner;
  • 4 skivor gravad lax
  • 16 st rågsnacks
  • 3-4 rädisor, tunt skivade
  • Ätliga blommor eller dill till garnering
  • Gravlaxsås, köpt eller enligt nedan:
  • 3 msk senap
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl olja
Tillagning:

Blanda senap, socker, salt, vitpeppar, vinäger och dill i en skål.

Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under omrörning, gärna med elvisp, till en tjock krämig sås.

Montering:

Lägg ut gravlaxskivorna på plant underlag. Bred sås på ena sidan och rulla ihop. Skär sen varje laxbit i 3-4 skivor och placera på rågbrödssnacksen. Garnera med ätliga blommor och /eller dill.

Tilltugg på rågsnacks med gravlax

Vintips: Loxarel A Pèl

Fler goda tilltugg finns HÄR!