Räkpilaff med gröna ärtor

Räkpilaff med gröna ärtor

Smakrik och dekorativ risrätt med scampi eller räkor som endast innehåller 470 kcal/portion.
Mättar ordentligt och är dessutom lättlagad.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 2 msk olja
  • 1 lök, skivad
  • 1 msk korianderfrö, lätt krossade
  • 1 tsk hel kummin
  • 5 hela nejlikor
  • 1 kanelstång
  • 300 gram basmatiris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 0,75 dl kokosmjölk
  • en nypa saffran
  • 350 gram skalade räkor eller scampi
  • 1 msk garam masala
  • 125 g gröna ärtor
  • färsk koriander

Tillagning:

Hetta upp 1 msk olja i en panna och stek löken gyllenbrun.
Tillsätt korianderfrö, kummin, nejlikor och kanelstång och stek ytterligare 2 minuter.
Skölj riset, låt rinna av och tillsätt även det. Fortsätt steka någon minut under omrörning.


Håll i buljongen, koka upp och låt puttra under lock ca 10 minuter. Tillsätt mer vatten om det ser torrt ut.
Värm under tiden kokosmjölken blandad med saffran.
Krydda räkorna/scampin med garam masala och stek dem i en separat panna i resten av oljan.


Blanda riset med ärtorna och låt stå under lock en stund så även ärtorna blir varma.


Toppa sen riset med räkorna, häll på kokosmjölken och garnera med färsk koriander.
Servera gärna med mango chutney.

Räkpilaff med gröna ärtor

Räkpilaff med gröna ärtor

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR!