Paj med passionsfrukt

Paj med passionsfrukt

Här kommer recept på en riktigt lättlagad och god paj som passar både till en kopp kaffe eller som dessert ihop med en kula glass eller vispad grädde.


Ingredienser till ca 14 bitar:

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g smör
  • 1 äggula

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 passionsfrukter
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 lime, rivet skal och saften

Garnering:

  • 2 passionsfrukter
  • Florsocker
Tillagning:

Blanda ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter i bottnen och runt kanten. Låt den vila i kylen ca 30 minuter.
Värm ugnen till 200°C.
Vispa ägg och socker pösigt. Dela passionsfrukten i halvor och skrapa ut fruktköttet. Rör ner det och övriga ingredienserna till fyllningen.


Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna. Garnera med passionsfrukt och sikta över florsocker.

Paj med passionsfrukt

Fler goda desserter hittar du HÄR!
(Receptet kommer ursprungligen från tidningen Buffé).