Eton Mess är en slags marängsviss. Man varvar grädde, maränger och frukt eller bär och den serveras ofta i glas. Här kommer en variant med lite tropisk touch, men det går lika bra att byta ut frukten mot säsongens bär.
Ingredienser till 4 portioner:
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl tjock yoghurt, typ turkisk eller grekisk
- 4 rejäla nävar maränger (eller mer om du vill ha en sötare dessert)
- 1 mogen mango, skuren i bitar om ca ½ cm
- 3 passionsfrukt, urgröpta
- Färsk mynta eller citronmeliss
Tillagning:
Vispa grädden (inte för hårt) och blanda försiktigt ihop med yoghurt.
Krossa marängerna grovt med fingrarna och blanda i även dessa. Smaka av och ha i fler maränger om du vill ha det sötare.
Varva marängvisp med mango och passionsfrukt i 4 glas, repetera i lager tills allt är använt.
Garnera med mynta eller citronmeliss och servera direkt.