Glutenfri focaccia

Glutenfri focaccia

Otroligt lätt och smidigt recept som räcker till 2 bröd. Fyll med vad du tycker är gott. Här gjorde jag den ena med cocktailtomater, svarta oliver och rosmarin och den andra med olika sorters kryddor och parmesanost.


Ingredienser till 2 bröd:
  • 25 gram jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7-8 dl glutenfri mjölmix

Fyllning 1:

  • Svarta oliver, urkärnade
  • Cocktailtomater, halverade
  • Färsk rosmarin
  • Flingsalt
  • Olivolja

Fyllning 2:

  • Torkad oregano
  • Torkad basilika
  • Chili flakes
  • 1 dl riven parmesan
  • Flingsalt
  • Olivolja

Tillagning:

Rör ut jäst med ljummet vatten, olivolja, flytande honung och flingsalt. Tillsätt mjöl, lite i taget, och knåda eller kör i maskin ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk, 30-40 minuter, till dubbel storlek. Dela degen i två delar och knåda ihop den lite. Täck två formar med bakplåtspapper och tryck ut degen i dem.

Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Tryck sen ut små gropar i degen och fyll den ena med fyllning 1 och strö kryddor och ost över den andra. Häll på olivolja, strö på lite flingsalt och baka mitt i ugn 225 grader i 20-25 minuter. Låt svalna på galler.

Glutenfri focaccia

Fler förslag på fyllning hittar du HÄR