Otroligt lätt och smidigt recept som räcker till 2 bröd. Fyll med vad du tycker är gott. Här gjorde jag den ena med cocktailtomater, svarta oliver och rosmarin och den andra med olika sorters kryddor och parmesanost.
Ingredienser till 2 bröd:
- 25 gram jäst
- 3 dl ljummet vatten
- ½ dl olivolja
- 2 msk flytande honung
- 1 msk flingsalt
- 7-8 dl glutenfri mjölmix
Fyllning 1:
- Svarta oliver, urkärnade
- Cocktailtomater, halverade
- Färsk rosmarin
- Flingsalt
- Olivolja
Fyllning 2:
- Torkad oregano
- Torkad basilika
- Chili flakes
- 1 dl riven parmesan
- Flingsalt
- Olivolja
Tillagning:
Rör ut jäst med ljummet vatten, olivolja, flytande honung och flingsalt. Tillsätt mjöl, lite i taget, och knåda eller kör i maskin ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk, 30-40 minuter, till dubbel storlek. Dela degen i två delar och knåda ihop den lite. Täck två formar med bakplåtspapper och tryck ut degen i dem.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Tryck sen ut små gropar i degen och fyll den ena med fyllning 1 och strö kryddor och ost över den andra. Häll på olivolja, strö på lite flingsalt och baka mitt i ugn 225 grader i 20-25 minuter. Låt svalna på galler.