Detta är väl en rätt som kan varieras på oändligt många sätt! Här har jag valt att försteka den i skivor och sen lägga på fransk senap, tomater och stekt lök för att sedan gratinera den i ugnen. God och snabblagad vardagsmat med mycket smak. Jag serverade kokta makaroner till, men potatismos är ju ett klassiskt tillbehör annars.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram falukorv, i skivor
- 3-4 msk fransk senap
- 2 tomater, i skivor
- 2 gul lök, i skivor
- 2 dl riven ost
- Salt och peppar
- Smör eller olja
- Färsk basilika
- Makaroner
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader. Förstek korven så den får lite färg och lägg år sidan. Stek sen löken mjuk i samma stekpanna med lite smör eller olja. Bred senap på den skivade korven och lägg sen i en smord ugnsform. Lägg en tomatskiva mellan varje korvskiva, salta och peppra lätt, toppa med den stekta löken och osten. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.
Koka makaronerna enligt anvisning. Servera med en sallad och ev ketchup och lite honung vid sidan om.