Ugnsbakad falukorv

Detta är väl en rätt som kan varieras på oändligt många sätt! Här har jag valt att försteka den i skivor och sen lägga på fransk senap,  tomater och stekt lök för att sedan gratinera den i ugnen. God och snabblagad vardagsmat med mycket smak. Jag serverade kokta makaroner till, men potatismos är ju ett klassiskt tillbehör annars.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 500 gram falukorv, i skivor
  • 3-4 msk fransk senap
  • 2 tomater, i skivor
  • 2 gul lök, i skivor
  • 2 dl riven ost
  • Salt och peppar
  • Smör eller olja
  • Färsk basilika
  • Makaroner
Tillagning:

Sätt ugnen på 225 grader. Förstek korven så den  får lite färg och lägg år sidan. Stek sen löken mjuk i samma stekpanna med lite smör eller olja. Bred senap på den skivade korven och lägg sen i en smord ugnsform. Lägg en tomatskiva mellan varje korvskiva, salta och peppra lätt, toppa med den stekta löken och osten. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.

 

Koka makaronerna enligt anvisning. Servera med en sallad och ev ketchup och lite honung vid sidan om.