Enpannelax med färskost, dijonsenap, oliver, spetskål och lök. Smakrik och smidig rätt som tillagas i en och samma form.
Servera som den är och då är den även LCHF-vänlig, eller ihop med ris eller kokt potatis om du föredrar det.
Ingredienser till 2 portioner:
- Olivolja
- 2 portionsbitar skinnfri lax
- 2 msk färskost, valfri sort
- 1 msk dijonsenap
- ½ huvud spetskål, strimlat
- 1 rödlök, skivad
- 1 näve svarta oliver, skivade
- Salt, peppar
- 2 citronklyftor, till servering
- Krasse eller dill, till garnering
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg spetskål och lök i en ugnsfast form. Ringla på olivolja, salta, peppra och blanda runt ordentligt. Tillaga mitt i ugnen och ca 25-30 minuter.
Bred under tiden dijonsenap och färskost på laxen. När ca 12 minuter av tillagningstiden återstår tar du ut formen ur ugnen, blandar runt i kålen och löken, strör på oliverna och lägger på laxen. Sätt in formen i ugnen igen och tillaga tills laxen är klar. Servera med kryddgröt och citronklyftor.