Ugnsstekt lax med spetskål

Ugnsstekt lax med spetskål

Enpannelax med färskost, dijonsenap, oliver, spetskål och lök. Smakrik och smidig rätt som tillagas i en och samma form.
Servera som den är och då är den även LCHF-vänlig, eller ihop med ris eller kokt potatis om du föredrar det.


Ingredienser till 2 portioner:
  • Olivolja
  • 2 portionsbitar skinnfri lax
  • 2 msk färskost, valfri sort
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ huvud spetskål, strimlat
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 näve svarta oliver, skivade
  • Salt, peppar
  • 2 citronklyftor, till servering
  • Krasse eller dill, till garnering

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Lägg spetskål och lök i en ugnsfast form. Ringla på olivolja, salta, peppra och blanda runt ordentligt. Tillaga mitt i ugnen och ca 25-30 minuter.


Bred under tiden dijonsenap och färskost på laxen. När ca 12 minuter av tillagningstiden återstår tar du ut formen ur ugnen, blandar runt i kålen och löken, strör på oliverna och lägger på laxen. Sätt in formen i ugnen igen och tillaga tills laxen är klar. Servera med kryddgröt och citronklyftor.

Ugnsstekt lax med spetskål Ugnsstekt lax med spetskål

Fler lättlagade vardagsrecept hittar du HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.