Ugnsstekt lax med spetskål

Ugnsstekt lax med spetskål

Enpannelax med färskost, dijonsenap, oliver, spetskål och lök. Smakrik och smidig rätt som tillagas i en och samma form.
Servera som den är och då är den även LCHF-vänlig, eller ihop med ris eller kokt potatis om du föredrar det.


Ingredienser till 2 portioner:
  • Olivolja
  • 2 portionsbitar skinnfri lax
  • 2 msk färskost, valfri sort
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ huvud spetskål, strimlat
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 näve svarta oliver, skivade
  • Salt, peppar
  • 2 citronklyftor, till servering
  • Krasse eller dill, till garnering

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Lägg spetskål och lök i en ugnsfast form. Ringla på olivolja, salta, peppra och blanda runt ordentligt. Tillaga mitt i ugnen och ca 25-30 minuter.


Bred under tiden dijonsenap och färskost på laxen. När ca 12 minuter av tillagningstiden återstår tar du ut formen ur ugnen, blandar runt i kålen och löken, strör på oliverna och lägger på laxen. Sätt in formen i ugnen igen och tillaga tills laxen är klar. Servera med kryddgröt och citronklyftor.

Ugnsstekt lax med spetskål Ugnsstekt lax med spetskål

Fler lättlagade vardagsrecept hittar du HÄR