Denna peston passar till väldigt många rätter. Jag brukar röra ner lite av den i kokt pasta eller för att smaksätta kokt ris. Jag använde den även som fyllning i ”Öppen lasagne med pilgrimsmusslor”
Håller sig i upp till en månad i kylen, men jag brukar frysa in den och då håller den sig några månader.
Ingredienser:
- 100 gram ramslök
- 30 skållade och skalade sötmandlar (man kan även använda andra sorter, t.ex pinjenötter, ta vad du tycker om och har hemma)
- 1.5 dl raps- eller olivolja
- 75 g parmesanost, riven
- Knappt 1 tsk salt
- Svartpeppar
- 2-3 msk saft av pressad citron
Tillagning:
Skölj, torka och hacka ramslöken. Kör bladen i en matberedare tillsammans med mandel. Häll sedan ned oljan och till sist den rivna osten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.