Ramslökspesto

Denna peston passar till väldigt många rätter. Jag brukar röra ner lite av den  i kokt pasta eller för att smaksätta kokt  ris. Jag använde den även som fyllning i ”Öppen lasagne med pilgrimsmusslor”


Håller sig i upp till en månad i kylen, men jag brukar  frysa in den och då håller den sig några månader.

Ingredienser:
  • 100 gram ramslök
  • 30 skållade och skalade sötmandlar (man kan även använda andra sorter, t.ex pinjenötter, ta vad du tycker om och har hemma)
  • 1.5 dl raps- eller olivolja
  • 75 g parmesanost, riven
  • Knappt 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 2-3 msk saft av pressad citron

Tillagning:

Skölj, torka och hacka ramslöken. Kör bladen i en matberedare tillsammans med mandel. Häll sedan ned oljan och till sist den rivna osten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.