Öppen lasagne med pilgrimsmusslor

På jakt efter en lättlagad, god och vacker bjudrätt? Här kommer en utan allt för många ingredienser. Öppen ravioli med pesto och pilgrimsmusslor.

 

Ingredienser till 2 portioner:

 

  • 200 gram färska lasagneplattor
  • 100 gram ramslökspesto eller annan sort (ta det du tycker är gott)
  • 50 gram ricottaost
  • 1/2 purjolök, skivad
  • 4 stora eller 6 mindre pilgrimsmusslor
  • saft från 1/2 citron
  • 2 msk rödlök, hackad
  • salt, peppar
Tillagning:

Skär lasagneplattorna så de mäter 11×11 cm och koka dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Stek purjolöken mjuk utan att den tar färg och låt sen rinna av på hushållspapper. Häll av det mesta av pastvattnet men behåll lite på botten så de hålls varma. Halstra pilgrimsmusslorna i het panna ca 1 minut per sida. Salta och peppra. Lägg 2 pastaplattor i botten på varje tallrik. Klicka på pestokrämen, täck med resterande pastaplattor och tryck till så krämen fördelas jämt. Toppa med purjolök, pilgrimsmussla och pressa över citronsaft. Dekorera med rödlöken. Servera och njut!