Fantastiskt fräsch och god dessert med hemlagad sorbet, smörstekta kaksmulor och färska jordgubbar.
Att göra egen sorbet är inte svårt, men tar lite tid.
Vill du testa göra din egen hittar du receptet här annars går det så klart bra att använda färdigköpt.Vill du ha lite mer smak på jordgubbarna kan du råröra dem med t.ex. lite likör eller muskovadosocker innan du lägger upp dem.
Ingredienser till 4 portioner:
- 12 småkakor (jag använde havreflarn)
- 2-3 msk smör
- 4 stora kulor sorbet (valfri smak)
- ½ liter färska jordgubbar, skurna i mindre bitar
- ½ dl vispgrädde
- (Ätliga blommor till garnering)
Tillagning:
Krossa kakorna till smulor i en mortel eller mixer.
Vispa grädden.
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg i kaksmulorna och stek några minuter under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Fördela sen kaksmulorna i fyra glas eller skålar. Lägg på en kula sorbet och fördela bitar av jordgubbar runt om. Spritsa på lite grädde och garnera gärna med någon ätlig blomma. Servera direkt.