Ett tilltugg som är både vackert, gott och ganska lättlagat. Bättre kan det knappast bli. Jag brukar servera dessa till ett glas champagne eller annat mousserande vin men de passar till det mesta med sin fina sälta i smaken. Gör gärna tacosen några timmar innan och sen är det bara att fylla dem när det är dags att servera.
Ingredienser till ca 10 tacos:

- 150 gram parmesanost, grovriven
- 100 gram löjrom
- ½ rödlök, hackad
- 1 dl crème fraiche
- några spenatblad
- 1/2 citron
- några dillvippor
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg ut 10 högar av parmesanosten. Vill man kan man ta hjälp av en äggring eller en rund pepparkaksform. Lägg dom inte för tätt för de flyter ut lite i ugnen. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter tills osten får gyllenbrun färg. Ta ut och lossa tacosen med en stekspade. Det gör inget om det finns lite små hål i dem, det fixar sig med spenatbladen sen. Häng dom sedan över en träslev eller liknande för att böja dom till rätt form. När dom svalnat lägg dom upp och ner på hushållspapper tills de ska avvändas.






När det är dags för servering lägger du ett spenatblad i botten på varje tacos, en klick crème fraiche, löjrom, rödlök och toppar med en liten dillvippa. Pressa lite citron över och servera direkt!
