Ännu en riktigt varm och skön dag som spenderats vid havet på Hamnfestivalen. Passade på att köpa en mig en T-shirt från ett lokalt företag Kokkolit som verkligen har mycket fina saker! Ikväll ska vi ha gäster och till förrätt blir det en riktig goding med avokado och räkor!
En riktigt god och klassisk kombination. Avokado-rosorna på bilden är mycket enkla att göra, se bara till att skiva så tunt det går men ändå håller ihop.
Receptet är bara för två, men går ju lätt att räkna om när man blir fler!
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 mogen avokado
- Ca 20 räkor, skalade
- 2 msk gräddfil
- 2 msk hackad rödlök
- 2 msk rom, valfri sort
- Citron
- 2 dillvippor
Tillagning:
Dela och gröp ur avokadon med en sked. Skär varje halva i tunna skivor, forma sedan en rund ring av varje halva och pressa över lite citronsaft så de ej mörknar.
Lägg en klick gräddfil i mitten av varje avokadoros, sen rödlök och toppa med rommen. Garnera med dillvippa och servera ev med rostad brödskiva och citronklyfta.
Fler goda förrätter hittar du HÄR!