Nyårsmeny med kött som varmrätt

När jag ska ha gäster föredrar jag mat som går hyfsat bra att förbereda. Menyn nedan är en sådan.
Om jag väljer att äta kött till varmrätt tycker jag det passar bäst med något från havet att starta middagen med. Antingen i form av goda tilltugg eller en förrätt.
Här kommer förslag på en sådan 3-rättersmeny, som både är god, och festlig!
Vill du göra goda tilltugg, till välkomstdrinken, hittar du många sådana HÄR!

FÖRRÄTT:

Förrätt med regnbågslax

Denna förrätt går att förbereda samma dag och förvaras i kyl fram till servering. Lägg dock inte på chipsen , dillen och den rostade löken (om du använder även det) förrän det är dags att servera.

Förrätt med regnbågslaxrom

VARMRÄTT:

Lammracks

Köttet marinerar man med fördel dagen innan. Potatisen kokas dagen eller två dagar innan och såsen likaså. Sätt in racksen i ugnen när gästerna kommer och låt sen vila i folie tills det är dags att servera. Det gör inget om köttet inte är rykande hett, det är ju resten av det som serveras till denna rätt!

Lammracks

DESSERT:

Fikon i brandy

En riktig klassiker som med fördel kokas några dagar innan den ska serveras. Sen är det bara att lägga upp allt utom digestivesmulorna, som du lägger på precis innan servering, och förvara i kyl tills det är dags!

Fikon i brandy

Förslag på fler nyårsmenyer hittar du HÄR!