Pannkakor är ju så fantastiskt gott och användbart till mycket. Lite extra festligt blir det med dessa små bakelser i portionsformat. Passar lika bra som en dessert eller till fikat!
Det enklaste sättet att göra dessa är att använda sig av någon typ av stansform. Rund eller fyrkantig spelar ingen roll, men det håller allt på plats medan man monterar. Annars kan man använda hela pannkakor och sen skära ut mindre bitar med riktigt vass kniv.
Jag valde att blanda grädde och lingonsylt, men man kan naturligtvis ta vilken sylt man vill och tycker är godast.
Ingredienser till 4 portioner:
- 4 stycken pannkakor
- 2-3 dl vispgrädde
- 1 dl lingonsylt
- Myntablad
Tillagning:
Vispa grädden och blanda ca ¾ av den med lingonsylten till en slät kräm. Lägg resten av grädden i en spritspåse. Skär/stansa ut 20 stycken bitar av pannkaka i samma storlek. Varva sen 5 bitar med gräddblandningen, till varje portion, börja och avsluta med pannkaka så att det blir 4 lager med fyllning.
Om du använder en stans så smörj först insidan med lite neutral olja så är det lättare att få ut den lilla tårtan när den är klar. Lägg upp på tallrikar, ta bort stansformen och spritsa lite vispad grädde på toppen. Garnera med några gröna blad och servera!