Friterad bläckfisk

Fantastiskt goda antingen som tilltugg eller som en liten tapasrätt! Låt dig inte avskräckas även om du inte brukar tycka om bläckfisk. Har bjudit många skeptiker på denna rätt och de flesta har blivit positivt överraskade Har man ingen fritös går det lika bra att göra dessa i en stek/traktörpanna. Ibland har man tur att hitta färsk bläckfisk men jag har även köpt fryst och blivit riktigt nöjd med resultatet.

Ingredienser:
  •  500 g bläckfisk
  • 5 dl neutral olja
  • 1 rågad dl majsmjöl
  • 2 msk fling- eller havssalt
  • 2 msk hel svartpeppar
  • citron
Tillagning:

Stöt svartpeppar och salt om du använder havssalt i en mortel grovt. Skär bläckfisken i ringar, om det finns tentakler med låt dem vara hela. Häll majsmjöl och kryddor i en fryspåse och blanda runt. Sen i med bläckfisken och skaka så att alla bitarna täcks. Värm oljan till ca 170 grader, skaka av överflödigt mjöl och lägg bläckfisken i oljan.

https://youtu.be/8hvVTUamU8E

Stek inte för länge då blir den seg, men låt den få fin färg. Låt sen rinna av på hushållspapper och pressa citron över.

Friterad bläckfisk