När jag köper ägg är det alltid, och utan undantag, ekologiska. Inte främst för att de är så mycket godare och bättre för min hälsa – men för hönsens skull! Jag skulle t.ex. aldrig köpa ägg från frigående höns inomhus, och får jag inte tag på Eco-ägg avstår jag hellre! Det är verkligen skillnad på ägg och ägg!
En lite lyxigare frukost eller brunchrätt. Löskokt äggula att doppa det rostade brödet i. Serverat med salt och god laxrom.
Ingredienser till 1 portion:
- 1 skiva gott vitt bröd
- 1 ägg
- 1 burk laxrom
- Dill
Tillagning:
Koka ägget så det blir löskokt. Tiden beror på hur stort ägget är och om du lägger i det i kallt eller kokande vatten.
Rosta brödskivan och skär det sen i stavar. När ägget är färdigkokt skär du av toppen på det och placerar ägget i en äggkopp på en tallrik. Lägg på en rejäl klick laxrom, garnera med en dillvippa och lägg brödstavarna vid sidan om. Servera direkt.
Mer om brunch och brunchrätter finns HÄR!