Äppelpizza med kolasås

Äppelpizza med kolasås

Frasig och galet god pizza med iskall glass och ingefärssmakande kolasås som är svår att sluta äta.
Receptet kommer ursprungligen från Arla och är både enkelt och snabblagat.


Ingredienser till 6 portioner:
  • 1 smördeg à 250 g
  • 50 gram Smör
  • 4 äpplen, syrliga svenska
  • ½ dl rårörsocker
  • 2 msk hackad färsk rosmarin

Kolasås:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 msk färsk ingefära, hackad
  • 50 gram smör, kylskåpskallt
Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader.
Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bryn smöret. Skiva äpplena tunt, gärna på mandolin. Täck degen med äppelskivorna.
Pensla på smöret, strö över socker och rosmarin. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Kolasås:

Koka ihop grädde, sirap och ingefära ca 10 min under omrörning. Dra av från värmen och sila. Skär smöret i tärningar och vispa ner i såsen precis innan servering.
Ringla kolasåsen över pizzan och servera med vaniljglass.

Äppelpizza med kolasås

Fler goda desserter hittar du HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.