Perfekt rätt att tillaga om du har rester från en hel grillad kyckling, jag brukar med fördel göra denna rätt på rester av Soja-glaced pulled kyckling.
Ingredienser till 2 portioner:
- ½ tillagad kyckling
- 3 salladslök
- ½ röd chilifrukt, urkärnad och skivad
- 1/2 dl flytande honung
- 1/2 msk paprikapulver
- 1/4 tsk kajennpeppar
- 1 tsk soja
- 1 msk rapsolja
- 1 msk mirin
- Färsk thaibasilika, till servering
- Jasminris, till servering
Tillagning:
Rensa kycklingen från ben och dela köttet i lika stora bitar.
Skiva den vita delen av salladslökarna och den gröna delen i större bitar.
Blanda ihop honung, paprikapulver, cayennepeppar, soja, rapsolja och mirin i en skål.
Hetta upp en stekpanna eller wok och stek kycklingen tillsammans med de större bitarna salladslök. Häll på blandningen i skålen och hetta upp allt under omrörning.
Ta av från värmen och toppa med skivad salladslök, chili och thaibasilika. Servera med jasminris.